LeukeSpellen.Be

Puzzelen: De stoppen slaan door, Proximity, Puzzel Maniax, Ruimteradio

Ga terug naar Denk Spelletjes
Advertentie
Houten bruggen bouwen

Houten bruggen bouwen

Denk Spelletjes 0,2 In dit land van eilandjes en rivieren heb je bruggen nodig om je te verplaatsen. Een magiër heeft alle bruggen in dit land vernietigd. Ze zijn allemaal gesplitst in losse brugdelen en die moeten weer aan elkaar gebouwd worden. Niet iedereen kan bruggen bouwen. Jij vast wel. Maar alle begin is moeilijk, dus heb je hier wat plattegronden om te oefenen. Sommige houten delen kun je niet verplaatsen, soms liggen er magische spiegels in de weg, enz. Laat eens zien hoe goed jij puzzles op kunt lossen zodat alle bruggen gebouwd kunnen worden.
Letters Raden

Letters Raden

Denk Spelletjes 0,2 Probeer te raden wat de streepjes laten zien. Het kan van alles zijn; letters, nummers, symbolen en andere karakters. Als je weet wat het antwoord is kun je dat invullen.
Kleuren schuiven

Kleuren schuiven

Denk Spelletjes 0,2 Een grappig denkspelletje waarin jij vierkanten moet vullen met één of meerdere kleuren. Versleep de gekleurde blokken zó, dat ze precies dat deel bedekken waar om wordt gevraagd. Dit kan de gehele vierkant zijn, maar ook een deel daarvan, waarna de rest met een andere kleur moet worden ingevuld. Je tijd wordt geteld!
Wapen Bouwen

Wapen Bouwen

Behendigheid Spelletjes 0,2 Zet deze M-16 binnen 60 seconden in elkaar. Je kunt alleen stukken neerleggen die grenzen aan een stuk wat er al ligt. Om de paar tellen ontploft er een granaat waardoor alles weer door elkaar ligt.
Alchemist

Alchemist

Denk Spelletjes 0,2 Je bent het hulpje van de alchemist. Boven het veld zie je de kleurencombinaties die je nodig hebt voor de drankjes waar je meester om vraagt. Brouw de drankjes door steeds in de goede volgorde een lijn te trekken over de diamanten in het veld.
Nonogram

Nonogram

Denk Spelletjes 0,1 Laat een vorm in het raster ontstaan door te kijken naar de getallen die boven de kolommen en naast de rijen staan. Staat er een 1 boven, dan mag er maar 1 blokje in die kolom. Staat er een 3 naast, dan mogen er in die rij maar 3 blokjes gevuld zijn. Staat er 2 keer een 2, dan betekent dat er 2 keer 2 blokjes gekleurd moeten zijn. Wanneer alles klopt, ontstaat er een mooie figuur en mag je door naar het volgende level.
Diamanten Puzzel

Diamanten Puzzel

Behendigheid Spelletjes 0,1 Plaats de puzzelstukken die naar beneden vallen in de puzzel. Heb je een puzzelstuk niet nodig, dan kan je het in het water laten liggen of op het vuur gooien om het te vernietigen.
Brug Maken

Brug Maken

Denk Spelletjes 0,1 Bouw een brug waarmee je van de ene kant van de rivier naar de andere kant van de rivier kan oversteken. De brug werkt alleen als die van alleen hout is gemaakt.
Bout en moer 2

Bout en moer 2

Denk Spelletjes 0,1 Zorg dat je de moer naar de bout rolt, zodat je hem op de bout kunt schroeven. Door de lichtbruine balken of blokjes weg te klikken, kun je de moer op zo'n manier laten vallen dat hij precies op de juiste plek terechtkomt. De lichte balken kun je niet laten verdwijnen. De lichtgroene weer wel: die kunnen zowel verdwijnen als vallen. Probeer om alle 21 levels uit te spelen!
Proximity

Proximity

Multiplayer Spelletjes 0,1 Probeer het veld te veroveren en een zo hoog mogelijke score te behalen!
Kettingen en tandwielen

Kettingen en tandwielen

Denk Spelletjes 0,1 Zorg dat de bewegende tandwielen de stilstaande aan het draaien krijgen! De gele horen bij de gele, de rode bij de rode, de grijze bij de grijze, enzovoorts. En, zoals meestal het geval is: hoe verder je komt, hoe moeilijker het wordt!
Spoorwisselspel

Spoorwisselspel

Denk Spelletjes 0,1 Verplaats je locomotief naar het station, en lever wagons af op de stations van hun bestemming. Je kunt aan de plaatjes op de wagons en de stations zien waar ze thuishoren. Koppel dus wagons aan je locomotief (dit kan alleen aan één kant, dus draai hem indien nodig), zet wissels om en zorg dat alle goederen hun bestemming bereiken! Denk goed na in welke volgorde je wagons meeneemt en ontkoppelt, want anders kom je klem te zitten. Succes met dit uitdagende en verslavende denkspel!
Monsterduwer

Monsterduwer

Denk Spelletjes ? Duw en trek de monstertjes naar hun bestemming, met behulp van zwarte en witte vlakken. Met de witte vlakken kun je de monstertjes duwen, met de zwarte vlakken kun je de monstertjes trekken. Witte vlakken kun je alleen over een zwarte achtergrond verplaatsen, en zwarte vlakken kun je alleen over een witte achtergrond verplaatsen. Het is dus een kwestie van monstertjes insluiten binnen de vakken, om deze vervolgens handig te verschuiven.
Stippenrace

Stippenrace

Denk Spelletjes ? Verbind zo veel mogelijk stippen met elkaar door horizontale of verticale lijnen te tekenen. Wanneer er voldoende stippen met elkaar verbonden zijn, mag je naar de uitgang. Verzamel sleutels; voor iedere deur is er een aparte kleur.
Lenteknikkers

Lenteknikkers

Denk Spelletjes ? In dit lentelandschap zie je knikkers in allerlei frisse kleuren. Rechts in het scherm staan de figuren die je moet maken met de knikkers in het grote scherm. Maak deze series in de juiste volgorde, zodat er voldoende knikkers overblijven om alle series na te maken. Succes!
Vallende beren

Vallende beren

Denk Spelletjes ? Laat pandaberen, bruine beren en zwarte beren in een houten ton landen door balken of houtblokken weg te klikken. Zo maak je de beren aan het rollen, of vallen ze op een andere manier in de ton. Steen en beton kun je niet verplaatsen door erop te klikken, maar wel door het hout dat er bijvoorbeeld onder of naast staat, weg te klikken. Allerlei verschillende situaties kom je tegen, en overal moet je goed nadenken over de volgorde waarin, en het moment waarop je blokken wegklikt. Veel plezier in dit vijfentwintig levels tellende berenspel!
Tandwielen Raket

Tandwielen Raket

Denk Spelletjes ? Maak de raket van Wallace en Gromit klaar! Zoek alle tandwielen in de verschillende ruimten. Veel tandwielen zitten vast op rare plekken. Om daar bij te kunnen, moet je allerlei gereedschap bouwen in de werkplaatsen. Je kunt zelfs je eigen logo maken voor je het spel begint! Je kunt je logo dan in de linkerhoek zien. Veel plezier!
Slapende doosjes 5

Slapende doosjes 5

Behendigheid Spelletjes ? Dit is alweer het vijfde spelletje uit de 'Slapende doosjes'-serie. Ook in dit spelletje is het de bedoeling dat je slapende doosjes wakker maakt. Deze keer doe je dit door figuren te tekenen, die vervolgens veranderen in blokjes hout. Zorg ervoor dat de stukjes hout de doosjes direct of indirect aan het wankelen brengen. De doosjes vallen zo om en worden wakker. Combineer de houten figuren handig met elkaar, om het doosje in zo weinig mogelijk pogingen wakker te schudden. Hoe hoger je komt in de levels, hoe ingewikkelder het spelletje wordt!
Ik zag haar staan

Ik zag haar staan

Behendigheid Spelletjes ? Het is liefde op het eerste gezicht tussen deze poppetjes. Zij blijkt echter een zombie te zijn... Daarom besluit het zwarte poppetje om het roze poppetje in een kooi te stoppen: zo heeft hij zijn geliefde toch bij zich, maar kan ze hem niet aanvallen. Help jij het zwarte poppetje om in ieder level het roze poppetje naar de kooi te lokken?
Ringen met Kleur

Ringen met Kleur

Denk Spelletjes ? Draai de ringen net zolang totdat de ring dezelfde kleur heeft als de cirkel die in de ring zit.
Kruisblokken

Kruisblokken

Denk Spelletjes ? Per level wordt aangegeven hoeveel blokken je moet wegstrepen. Je mag niet meer of minder blokken wegstrepen dan aangegeven staat.
Levende puzzel

Levende puzzel

Denk Spelletjes ? Leg alle puzzelstukjes van deze levende, bewegende puzzel op hun juiste plek en kijk naar het prachtige resultaat! Je tijd wordt geteld dus... wees zo snel mogelijk!
Wondervloeistof

Wondervloeistof

Denk Spelletjes ? Na het eten van een met paarse vloeistof geïnjecteerde wonderappel zijn drie rustige hamsters veranderd in drie hongerige monsters! Ze willen maar één ding: eten! Giet paarse vloeistof in hun hongerige kelen, zodat hun honger eventjes gestild is. Die vloeistof bereikt de monsters op verschillende manieren, maar één ding is zeker: zonder jouw hulp lukt het niet. Zorg er dus voor dat de weg vrij is voor de paarse wondervloeistof, want anders breekt er een complete chaos uit met die hongerige monsters!
Ahoy

Ahoy

Denk Spelletjes ? De bedoeling van dit spel is om zo veel mogelijk punten te scoren door rijen van vier stenen te maken op de boog, langs de spijlen of in vorm van een spiraal. Als je kiest voor de gele 'Officer stones' mag jij beginnen. En als er nog maar een steen over is, moet je er eerst een van het bord afhalen en verplaatsen. Succes!
Trollface zoekspel 2

Trollface zoekspel 2

Denk Spelletjes ? In dit Trollface-spel kun je allerlei opdrachten uitvoeren (voorwerpen zoeken, proberen om langs een vervelende uitsmijter te komen, je kunt het zo gek niet bedenken). Maak de juiste keuze, anders moet je het level weer opnieuw spelen!
Vast in droomland

Vast in droomland

Behendigheid Spelletjes ? Dit meisje zit gevangen in haar droom, bevrijd haar en breng haar terug naar de aarde. Om met het spel te beginnen, kies je 'Start' en dan, wanneer er nog wat meer tekst verschijnt, druk je op de rechterpijltjestoets om het wezentje dat je links onderaan ziet, naar het lichtblauwe blokje te verplaatsen.
IQ-doolhof

IQ-doolhof

Denk Spelletjes ? Waar ben je beland? En nog veel belangrijker: hoe kom je eruit? Om uit deze IQ-doolhof te komen, zul je allerlei raadsels moeten oplossen. Laat die hersenen maar kraken en probeer van de ene kamer naar de andere te komen door de juiste antwoorden te vinden! Je kunt dit spel in de makkelijke, normale en lastige moeilijkheidsgraad spelen. Bij het makkelijke niveau kun je geen hoge IQ-score halen maar kosten fouten je ook minder punten; bij het normale niveau zijn fouten al wat 'duurder' maar kun je ook een hogere score halen, en bij het moeilijke niveau kun je de hoogste IQ-score behalen maar kosten de fouten je nòg meer punten.
Driehoeken draaien

Driehoeken draaien

Denk Spelletjes ? Draai de driehoeken op zo'n manier dat er groepen van minstens drie gelijksoortige vormen ontstaan. Het mooiste is natuurlijk dat je in één klik meerdere series maakt, doordat er een kettingreactie ontstaat. Zo verdien je in één klap een hele boel punten. Succes!

Spelletjes - Puzzelen Little Game